Extreme hitte op de werkplek

Miljoenen Amerikanen zweten zich een weg door de werkweek. Van lassers tot chef-koks, wegpersoneel tot fabrieksarbeiders zweten hevig tijdens een zinderende hittegolf in de zomer. Hete en vochtige werkomstandigheden zijn niet beperkt tot tropische landen. Als u het op het werk warm krijgt onder de kraag, houd dan rekening met de gezondheidsproblemen die gepaard gaan met werken in extreme hitte. Extreme hitte veroorzaakt een hitteberoerte en kan minder ernstige kwalen veroorzaken zoals hittekrampen, stekelige hitte en hitte-uitputting. Extreme hitte kan hersenbeschadiging of de dood veroorzaken. Ze leiden allemaal tot arbeidsongevallen. Hitte kan dodelijk zijn

Ongeacht de temperatuur Verwarmde bodywarmer om je heen, je lichaam probeert zijn normale interne temperatuur van 98,6 te behouden. We werken comfortabel in een omgeving van ongeveer 73 graden (45 procent luchtvochtigheid), maar dat ideaal kan dalen tot 55 graden als uw werk arbeidsintensief is.

Je lichaam werkt hard om je temperatuur te verlagen. En de eerste reactie is om je interne temperatuur te verhogen. Het verhoogt de hartslag, belast het hart en kan, indien onbehandeld, een levensbedreigende hitteberoerte veroorzaken. Het lichaam voert overtollige warmte af door middel van zweet, waardoor het lichaam afkoelt. Vochtige omstandigheden die geen verdamping toelaten, verijdelen de pogingen van het lichaam om zichzelf af te koelen. Zweet bevat ook veel zout en mineralen, wat het lichaam uitput en hitte-uitputting kan veroorzaken. Het hart pompt meer bloed in kleine bloedvaten nabij het huidoppervlak, waar de warmte van het bloed wordt overgedragen naar de buitenomgeving. Als u niet gewend bent aan het klimaat, legt deze verandering in de bloedsomloop extra druk op uw hart.

Flauwvallen of instorting door hitte

Flauwvallen of instorting door hitte is een grimmig effect van extreme hitte. Flauwvallen of flauwvallen komt meestal voor bij niet-geacclimatiseerde werknemers omdat de hersenen niet genoeg zuurstof krijgen. (Het hart pompt bloed naar de haarvaten in een verwoede poging om het lichaam af te koelen, maar het bloed verzamelt zich in de extremiteiten in plaats van terug te keren naar het hart om naar de hersenen te worden gepompt.) Vooral immobiele werknemers zijn vatbaar voor flauwvallen. Flauwvallen kan extreem gevaarlijk zijn als werknemers vallen terwijl ze zware of hete apparatuur bedienen. Dit kan worden voorkomen door werknemers geleidelijk aan de omgeving te laten wennen. Genezing: Koel het individu af, dien vloeistoffen toe en evalueer eventuele verwondingen.

Zonnesteek

Een zonnesteek is het ernstigste effect van extreme hitte. Een zonnesteek treedt op wanneer het regelsysteem van het lichaam faalt en de lichaamstemperatuur te hoog oploopt. Een zonnesteek kan dodelijk zijn. Vroege herkenning en behandeling van zonnesteek is van cruciaal belang. Symptomen van een zonnesteek zijn verwijde pupillen, verwardheid, boos gedrag, delirium, convulsies en een verhoogde lichaamstemperatuur. Het slachtoffer heeft onmiddellijk eerste hulp nodig, vaak gevolgd door ziekenhuisopname, om hersenbeschadiging of overlijden te voorkomen. Oplossing: breng de persoon naar een koele plek, laat de kleding weken in koud water en waaier het lichaam uit totdat er hulp arriveert. Geef het slachtoffer geen vloeistoffen te drinken. Detectie en medische spoedbehandeling kunnen van cruciaal belang zijn.

Oververhitting

Hitte-uitputting is het meest voorkomende effect van extreme hitte. Hitte-uitputting wordt veroorzaakt door het verliezen van grote hoeveelheden vocht door zweten. Symptomen variëren van extreme zwakte of vermoeidheid, duizeligheid, misselijkheid, koude rillingen en hoofdpijn tot braken of flauwvallen. De huid kan klam en vochtig zijn, de teint bleek of rood, maar de lichaamstemperatuur is normaal of slechts licht verhoogd. De pupillen zullen ook normaal zijn. Oplossing: laat het slachtoffer op een koele plaats gaan liggen en drink koele, niet-alcoholische vloeistoffen; ernstige gevallen kunnen zich ontwikkelen tot een hitteberoerte en kunnen medische behandeling vereisen

Hittekrampen

Hittekrampen zijn pijnlijke spierspasmen die worden veroorzaakt door een verstoord elektrolytenevenwicht in het lichaam. Hittekrampen komen meestal voor bij werknemers die overmatig lichamelijk werk verrichten, hevig zweten en te veel of te weinig water drinken. (Krampen kunnen worden veroorzaakt door een tekort of een teveel aan zout in het lichaam.) Zoek medische hulp als de krampen een uur of langer aanhouden. Genezing: helder sap of een elektrolytoplossing kan krampen helpen verlichten. Drink elke 20 minuten een kopje water of elektrolyt (sportdrank met spelt).

Warmte-uitslag en stekelige hitte

Warmte-uitslag/prikkelende hitte kan meer dan hinderlijk worden in hete, vochtige werkomgevingen. Warmte-uitslag of stekelige hitte treedt op wanneer het zweet niet van de huid kan verdampen, hetzij omdat de omgeving te vochtig is, hetzij vanwege ongeschikte kleding. Zweetkanalen raken verstopt, waardoor er rode papels of bultjes op de huid verschijnen. Warmte-uitslag is ongemakkelijk, vooral als het wordt gecompliceerd door een volgende infectie. Vermijd het dragen van synthetische kleding om huiduitslag te voorkomen: gebruik natuurlijke vezels, zoals katoen, is het beste. Behandeling: Behandel huiduitslag door regelmatig op een koele plaats te rusten en door regelmatig met water en zeep te wassen en de huid af te drogen.