Waarom jonge vrouwen meer risico lopen op SOA’s

Er zijn een paar redenen waarom jonge meisjes meer gevaar lopen voor SOA’s. In de eerste plaats is de baarmoederhals (het gedeelte tussen de vagina en de buik) bij jonge vrouwen bedekt met cellen die zeker besmet kunnen raken met SOA. 

Ten tweede kunnen tieners en jongvolwassenen problemen hebben met het verkrijgen van de gegevens en benodigdheden die zij nodig hebben om SOA’s te voorkomen. Ze kunnen ook moeite hebben om SOA-ontwijkende behandelingen te krijgen, omdat ze geen flauw idee hebben waar ze die kunnen vinden. Ongeacht of tieners en jonge dames kunnen krijgen SOA anticipatie administraties, kunnen ze niet goed voelen in dat kader van geest voor volwassenen. Ze kunnen zich ook zorgen maken over classificatie.

Jonge adolescenten hebben waarschijnlijk de hoogste percentages SOA’s, met name chlamydia en gonorroe. Hoge percentages SOA’s bij dames van verschillende pluimage zijn het gevolg van een aantal variabelen, waaronder hogere percentages behoeftigheid en minder toegang tot medische diensten. Aangezien er in bepaalde netwerken meer personen met SOA’s zijn, vergroot dit de kans dat een dame een SOA oploopt wanneer zij seksuele betrekkingen aangaat. 

Ondanks ras of vooruitgang in jaren, wordt niet precies 50% van de mensen die op SOA’s zouden moeten worden onderzocht, ook werkelijk onderzocht. Dit is vooral belangrijk voor dames, omdat dames meer en ernstiger last hebben van SOA’s dan mannen.

Veel SOA’s hebben geen bijwerkingen, maar kunnen in ieder geval van de ene persoon op de andere worden overgedragen. Veel mensen die een SOA hebben, hebben er eigenlijk geen weet van. Ze kunnen stevig zijn, ondanks alles een SOA hebben. Het is onvoorstelbaar om te verwachten dat iemand een SOA heeft door hem of haar simpelweg te controleren.

De beste manier om er zeker van te zijn is zich te laten testen – de gebruikelijke screening op seksueel welzijn door uw medische dienstverlener of u kunt een SOA thuistest bestellen om u te laten testen. Nu een dag, kunt u een SOA screening site in uw ruimte.

Het genitale gebied bij bepaalde personen, waaronder cisgender dames, omvat de vulva (het gebied rond de vagina inclusief de lippen), vagina, billen en achterwerk. Bij anderen, waaronder cisgender mannen, omvat het genitale gebied de penis, het scrotum (“ballen”), de urinebuis en het achterwerk.

Conclusie 

Gelukkig kunt u uw kansen op tal van SOA’s verminderen door veiliger seks te hebben. De meeste SOA’s, maar niet alle, kunnen effectief worden behandeld. Voor andere SOA’s zijn er krachtige geneesmiddelen die u kunnen helpen bij de behandeling van uw aandoening.